17.04.2013
Ar unikālu 15 šefpavāru gardēžu šovu atklāj pavasara Rīgas Restorānu Nedēļu
Lai mudinātu Latvijas iedzīvotājus ļauties gastronomiskiem piedzīvojumiem ārpus mājas, Latvijas Pavāru klubs sadarbībā ar Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju (RTAB) šogad rīkos četras sezonālas Rīgas restorānu nedēļas, kuru ietvaros restorāni gatavos īpašos piedāvājumus no sezonāliem Latvijas produktiem. Pirmā, pavasara Rīgas restorānu nedēļa norisināsies no 22. – 28.aprīlim.
Restorānu nedēļas laikā pavāri savās ēdienkartēs akcentēs īpaši izvēlētus Latvijas sezonas produktus, piemēram, pavasara sezonā tie būs – bērzu sulas, rabarberi un reņģes, tradicionāli latviskas ēdamlietas mūsdienīgā izpildījumā.
Latvijas Pavāru kluba prezidente Svetlana Riškova: „Šogad veiktajā RTAB aptaujā noskaidrojās, ka 75% iedzīvotāju uzskata, ka Rīgas restorāni nav iedzīvotājiem pieejami, tajā pašā laikā 84% norādīja, ka būtu gatavi apmeklēt restorānus par īpašām cenām. Tas mūs, Latvijas Pavāru klubu, mudināja radīt šo īpašo sezonālo vietējo produktu piedāvājumu ar trīs ēdieniem par 10,50 latiem. Šī demokrātiskā cena ļaus iedzīvotājiem un pilsētas viesiem iepazīt īsto Rīgas garšu, paviesojoties arī augstas klases restorānos, kuros varēs baudīt ēdienus, kas meistarīgi pagatavoti no garšīgiem un veselīgiem Latvijā audzētiem sezonas produktiem. Tā būs arī iespēja daudziem apmeklēt nedēļas laikā vairākus restorānus, salīdzināt un atrast sev tīkamāko gardēžu vietu.”
Pavasara sezonas restorānu nedēļā iesaistījušies 15 Rīgas restorāni, bāri un kafejnīcas: Avalon, Benjamiņš, Bergs, Bibliotēka N°1 restorāns, Burkāns, B-Bārs Restorāns, Dārzs, Elements, Fazenda Bazārs, Kaļķu vārti, LIDO Atpūtas centra restorāns, Zivju restorāns Le Dome, Ostas skati, Taverna pie senā Dzintara ceļa un vīna telpa Tinto.
No 22. – 28. aprīlim šajos restorānos īpašā piedāvājuma – LVL 10.50 vai 15 EUR – ietvaros būs iespējams baudīt trīs ēdienus. Sezonas produkti tiks izmantoti RRN ēdienkartē, un no tā taps tādi ēdieni kā kūpinātu reņģu pastēte, rabarberu siera kūka, bērzu sulu sorbets un daudzi citi. Viss pavasara RRN piedāvājums atrodams http://www.liveriga.com/lv/6237
Informāciju sagatavoja un vairāk informācijas: Inese Mauriņa, +371 29197957, e-pasts: mail@liveriga.lv
www.liveriga.com
15.04.2013
Kaļiņingradā iepazīstina ar Latvijas tūrisma piedāvājumu
11. aprīlī izstādes „JANTOUR” gaitā Krievijas pilsētā Kaļiņingradā notika seminārs, kurā Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) un citu Latvijas tūrisma nozarē strādājošo pārstāvji informēja par mūsu tūrisma piedāvājumu.
Semināra mērķis bija iepazīstināt Kaļiņingradas apgabala sadarbības partnerus un potenciālos interesentus ar Latvijas tūrisma nozares jaunumiem un veicināt kontaktu nostiprināšanu un dibināšanu uzņēmēju vidū.
Sarīkojumā uzmanība tika veltīta dažādiem nozares aspektiem, tostarp runāts par sadarbības iespējām ar TAVA, nozīmīgākajiem 2013. gada pasākumiem Rīgā un Jūrmalā, ALTA klastera programmām, lidsabiedrības „airBaltic” un autobusu satiksmes firmas „LuxExpress” sezonas jaunumiem un speciālajiem piedāvājumiem tūrisma operatoriem.
Semināru veidoja divas daļas – prezentācijas un kontaktbirža. Uz sarīkojumu Kaļiņingradā no Latvijas bija devušies 11 pārstāvji no TAVA, ALTA, LVRA, tūrisma firmām un medijiem.
Ņemot vērā Kaļiņingradas apgabala ģeogrāfisko novietojumu un nelielo attālumu līdz Latvijai, tūristu skaits un interese par mūsu valsti pastāvīgi pieaug, par ko liecina arī konsulātā izsniegto vīzu statistika.
TAVA tūrisma tirgus speciāliste Anita Priedīte atzīst: „Seminārs tūrisma izstādes „JANTOUR” norises laikā bija lieliska iespēja vienkopus uzrunāt tūrisma Kaļiņingradas reģiona kompānijas un popularizēt Latviju kā tūrisma galamērķi.”
Piedalīšanos seminārā atbalstīja Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).
Sagatavojusi Inta Briede, TAVA (www.tava.gov.lv; www.latvia.travel) sabiedrisko attiecību speciāliste, tel. 67358152; inta.briede@latvia.travel
14.04.2013
Satiekas Tallinas un Rīgas garšas
No 15. marta līdz 27.aprīlim gastronomijas projektā "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta - Rīga" notiks Tallinas un Rīgas kopējais projekts "Restorānu apmaiņa". Tallinas restorānu pavāri viesosies restorānos Rīgā, savukārt Rīgas restorānu pārstāvji dosies apmaiņas vizītē uz restorāniem Tallinā.
Restorānu apmaiņas projekts sāksies 15.martā, kad Rīgas restorāna "Bibliotēka nr. 1" virtuvē maltītes tiks pagatavotas Tallinas restorāna "Ribe" šefpavāra Andreja Šmakova (Andrei Šmakov) vadībā. Savukārt Tallinas restorānā "Ribe" 28.martā viesosies Rīgas restorāna "Bibliotēka nr. 1" šefpavārs Māris Jansons un lutinās Tallinas iedzīvotājus ar Mūsdienu Latvijas virtuves gardumiem.
28.martā Rīgas restorānā "Cotton" tiks uzņemti Tallinas restorāna "Bordoo" pārstāvji, bet restorāna "Cotton" šefpavārs un saimnieks Heinrihs Erhards 11.aprīlī gatavos latviešu ēdienus Tallinas restorānā "Bordoo".
3.aprīlī nesen atklātajā Rīgas bistro "Priedaine" ciemosies viena no talliniešu iecienītākajiem restorāniem "Leib Resto&Aed" pārstāvji, unjau20.martā rīdzinieki dosies vizītē uz Tallinu.
25.aprīlī 3 pavāru restorānā "Tam Labam būs augt" ēdienus gatavos Tallinas restorāna "MEKK" pavāri. 3 pavāru restorāna pavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants savu meistarību Tallinā jau rādīja 12.martā.
27.aprīlī Rīgasrestorānā "Vincents" viesosies Tallinas restorāna "Ö" pārstāvji. Restorāna “Vincents” saimnieks Mārtiņš Rītiņš un vīnzinis Raimonds Tomsons 5. aprīlī atrādīs savu meistarību Tallinas iedzīvotājiem.
Tallinas restorāniem šī nav pirmā reize, kad tie piedalās šādos pasākumos. Analogas apmaiņas programmas ir veiktas ar Helsinku un Sanktpēterburgas restorāniem, kā arī Igaunijas ēdieni tika piedāvāti Briselē.
Rīgas restorāna "Bibliotēka nr.1" šefpavārs Māris Jansons atzīst: "Latvijas pavāriem jau vairāk nekā 10 gadus ir draudzīgas attiecības ar Igaunijas kolēģiem, organizējot dažādus sadarbības projektus. Manuprāt, šāds Tallinas un Rīgas restorānu apmaiņas projekts tikai veicina restorānu kultūras attīstību un gastronomisko dzīvi abās pilsētās. Nevienam nav noslēpums, ka līdz šim uz Rīgas restorāniem nāk pārsvarā vieni un tie paši klienti, līdz ar to šādā projektā viņiem būs iespēja izbaudīt arī Igaunijas labāko pavāru meistarstiķus un garšu kombinācijas tepat pie mums Rīgā. No pavāru viedokļa, dalība apmaiņas projektā ir laba pieredzes apmaiņa un patīkams piedzīvojums."
“Pagājušā gada laikā gan Rīgā, gan arī Tallinā tika atvērti vairāki ļoti interesanti restorāni. Starp mūsu pilsētām ir cieša savstarpējā saikne un, apciemojot kādu citu pilsētu, labāk, protams, ir paēst garšīgi un baudīt ēdienu, nevis vienkārši paēst,” piebilst restorānu apmaiņas projekta organizētājs, programmas "Flavours of Estonia" vadītājs Aivars Hansons. “Mums vispārējā plānā ir vienas un tās pašas izejvielas, ko izmantojam ēdienu pagatavošanai. Bet ēdienu pagatavošanas metodes ir diezgan atšķirīgas. Tas arī padara atklājumus vienam par otru interesantus un pilnveidojošus,” viņš apkopo ideju par restorānu apmaiņas projektu.
Katra apmaiņa starp dažādām pilsētām ir bijusi kaut kādā veidā īpaša. Šoreiz restorānu apmaiņas projektā piedalās piecas pasaules vadošās vīnu ražotnes. Tās ir "Antinori", "Torres", "Hugel&Fils", "Joseph Drouhin" un "Mouton Rothchild". Katrā apmaiņas grupā esošajam restorānu pārim par partneri piedalās viena no augstāk minētajām vīnu ražotnēm, ar kuru vīniem savietojamus ēdienus abi restorāni pagatavo. Lai ēdieniem piešķirtu īpašas garšas nianses, tiek izmantoti dažādu veidu "Dansukker" cukuri. “Tas restorānu salīdzināšanā un vērtēšanā nodrošina konkrētus nosacījumus,” A. Hansons paskaidro produktu piesaistīšanas domu restorānu apmaiņas projektā.
Šajā projektā ir uzaicināti piedalīties arī trīs restorānu kritiķi/žurnālisti un blogeri no Latvijas un pieci no Igaunijas. Arī viņi saņems tādu pašu sākuma uzdevumu kā restorāni. Mājās ir jāpagatavo ēdieni, kuri ir saskaņojami ar konkrētas vīnu ražotnes vīniem, kā arī izmantojot dažādus cukurus. Tad viņi tiks aicināti nobaudīt pēc tādiem pašiem nosacījumiem pagatavotus ēdienus no Latvijas un Igaunijas restorānu ēdienkartēm.
“Garda ēdiena pagatavošanas prasme un tā prezentēšana viesiem ir laiku gaitā celta godā gan Latvijā, gan arī Igaunijā. Labākais veids, kā iepazīt vienam otru, ir salīdzinot garšas izjūtas,” savu teikto apkopo A. Hansons.
Tallinas restorāni:
RIBE - http://www.ribe.ee/en/ribe/
BORDOO - http://www.bordoo.ee/en/contact/#en/about/
LEIB RESTO&AED - http://www.leibresto.ee/#!__eng
MEKK - http://www.mekk.ee/index.php?lang=en
Ö - http://www.restoran-o.ee/?action=page.home&lang=eng
Rīgas restorāni:
BIBLIOTEKA NR. 1 - http://www.liveriga.com/lv/5124-biblioteka-nr-1
COTTON - http://www.liveriga.com/lv/5126-cotton
Bistro PRIEDAINE - http://bistropriedaine.lv/lv/main
3 pavāru restorāns "TAM LABAM BŪS AUGT" - http://www.liveriga.com/lv/4594-tam-labam-bus-augt
VINCENTS - http://www.liveriga.com/lv/1605-vincents
Plašāka informācija:
Aivar Hanson
aivar@flavoursofestonia.com
+3725047902
Vairāk informācijas par restorānu apmaiņas projektu: http://www.eestimaitsed.com/eng/flavours/count-1/aid-250/A-meeting-place-of-flavours-from-Tallinn-and-Riga.-#article-0
Vairāk informācijas par projektu "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta - Rīga": http://www.liveriga.com/lv/6194-gaumigi-garsiga-galvaspilseta-riga-2013
Par Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju (RTAB)
2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.
RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGAzīmola vadmotīvu izvirzījis principu „Labi rīdziniekam - labi tūristam.“
Papildu informācija:
Guna Caune
RTAB sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
guna.caune@LiveRiga.lv
GSM:+ 371 28442636
Turpmākos divus gadus Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas Prezidents būs "Radisson Blu Ridzene Hotel" vadītājs Jānis Vālodze
Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas/LVRA/ Valdes 2013. gada 08. aprīļa sēdē par LVRA prezidentu vienbalsīgi ievēlēja viesnīcas „Radisson Blu Ridzene Hotel” viesnīcas vadītāju Jāni Vālodzi.
J. Vālodze praktiskās darba gaitas nozarē sācis 1995.gadā, viesnīcā „Hotel de Rome”****, 1999. – 2001.gadā strādājis Sheraton Frankfurt Hotel & Tower Conference Center*****, no 2001. līdz 2010.gadam ieņēma dažādus amatus Reval Hotel Latvija ****, no 2010. Līdz 2012. gadam turpināja darbu viesnīcā „Radisson Blu Hotel Latvija”****, bet no 2012.gada augusta J. Vālodze ir viesnīcas „Radisson Blu Ridzene Hotel” vadītājs.
Vienlaikus, jāatzīmē, ka LVRA Biedru kopsapulcē, 2013. gada 25.martā, viesnīcā „Astor Riga Hotel”, notika LVRA Valdes pārvēlēšanas. Par LVRA Valdes locekļiem uz turpmākajiem diviem gadiem tika ievēlēti – J.Vālodze (Radisson Blu Ridzene Hotel), I.Gangnuse (Hanza Hotel), J.Naglis (Airport Hotel ABC), R.Auziņa (AS LIDO), R.Priede (Park Hotel Latgola) S.Sirmace (restorāns „Kaļķu vārti”) un S.Ozoliņa (VSIA „Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskola”).
Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija(LVRA) ir profesionāla darba devēju organizācija, kas apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai, ar mērķi, uzlabot klientu apkalpošanas kvalitāti, sakārtot Latvijas viesnīcu tirgu un pārstāvēt Latvijas viesnīcu un restorānu biznesu pasaulē. LVRA ir asociācijas „Viesnīcas, restorāni un kafejnīcas Eiropā” (HOTREC) biedrs.
Sīkākai informācijai:
Jānis Vālodze (LVRA prezidents) – tel.: 67093300 vai 26441585; janis.valodze@radissonblu.com
Santa Graikste (LVRA izpilddirektore) - tel.: 67014131 vai 29484738; santa.graikste@hotel.lv; www.hotels-restaurants.lv
08.04.2013
Sanktpēterburgā iepazīstina ar Latvijas tūrisma jaunumiem
Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecības Krievijā ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā 5. aprīlī organizēja darba semināru, lai iepazīstinātu ar mūsu valsts tūrisma nozares jaunumiem un veicinātu kontaktu izveidi uzņēmēju vidū.
Seminārā no Krievijas puses piedalījās apmēram 70 Sanktpēterburgas tūrisma pakalpojumu sniedzēju un mediju pārstāvju. No Latvijas uz semināru bija devušies 27 pārstāvji no „LIVE RIGA”, „RIGA 2014”, Jūrmalas domes, ALTA, LVRA, Latvijas kempingu asociācijas, asociācijas "Latvijas pirts", Liepājas Tūrisma informācijas biroja, Ventspils Tūrisma informācijas centra, biedrības "Krievijas Tūrisma industrijas savienības Baltijas nodaļa" un vairākiem citiem tūrisma un viesmīlības uzņēmumiem.
Semināra pirmajā daļā tika sniegtas vairākas prezentācijas, tostarp ar Latvijas tūrisma aktualitātēm iepazīstināja TAVA tūrisma tirgus speciāliste Anita Priedīte. Klātesošos uzrunāja arī Rīgas un Jūrmalas tūrisma dzīves vadītāji, lidsabiedrības „airBaltic” pārstāvis un dzelzceļa un autobusu transporta pakalpojumu sniedzēji.
Semināra otra daļa tika atvēlēta kontaktbiržai, kur sarīkojumam papildu pievilcību radīja Latvijas puses sarūpētais cienasts – ne tikai pīrādziņi, bet arī sieri, augļu sukādes un „Rīgas Melnais balzams”. Interesentu bija daudz, un tiem, kuriem nebiju iespēju semināru apmeklēt, informācija par visu pārrunāto tiks izsūtīta elektroniski.
Arī 6. aprīlī Sanktpēterburgā TAVA sadarbībā ar biedrību "Krievijas Tūrisma industrijas savienības Baltijas nodaļa” organizēja semināru, lai informētu par Latvijas tūrisma nozares jaunumiem. Tas notika XVII starptautiskās izstādes «ОТДЫХ БЕЗ ГРАНИЦ. ЛЕТО 2013» ietvaros.
Šis seminārs bija mazāk apmeklēts, un arī pati izstāde bija samērā neliela.
Latviju izstādē pārstāvēja Latvijas kempingu asociācija Baltijas kempingu asociācijas stendā, asociācija „Latvijas pirts”, savukārt, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija un vairāki tūrisma nozares pārstāvji - biedrības "Krievijas Tūrisma industrijas savienības Baltijas nodaļa” organizētajā Baltijas jūras reģiona valstu stendā. Dalību seminārā un izstādē atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).
Sanktpēterburgā iepazīstina ar Latvijas tūrisma jaunumiem
>>> >>>